Tæpperens og tæppevask af afpassede tæpper

Der findes næppe et tæppe i hele kongeriget, som vi ikke kan vaske med vores succesfulde metoder og teknikker inden for tæpperens og tæppevask af afpassede tæpper.

Vi vasker alle slags afpassede/løse tæpper: Kelimtæpper, wiltontæpper, sisaltæpper, hyrdetæpper, papirtæpper, håndtuftede tæpper, kludetæpper, ryatæpper med mange flere.

Vores tæppevask

  • Tæppet maskinbankes, så sand og andre løse partikler frigøres fra tæppet inden vasken.
  • Vi forbehandler eventuelle pletter inden vask.
  • Tæppet forvaskes i vaskekar, vaskes derefter fladt på gulv for derefter at blive eftervasket og udskyllet og presset i Europas største specialanlæg for vask og skylning af tæpper.
  • Tæppet tørrer på en temperatur på over 55 C, hvilket tager 6 -8 timer. Dette sikrer, at støvmider og evt. møl ikke overlever i tæppet.
  • Tæppet inspiceres og eventuelle pletter efterbehandles og tæppet vaskes igen, dette sker uden ekstra omkostninger.

OBS. Da alle tæppe vaskes, kan krympning forekomme.

Video af et moderne håndknyttet tæppe, som kommer ud af vores skylle- og presselinje efter vask.

Imprægnering

Vi anbefaler imprægnering af tæppet efter vask. Dette bevirker, at tæppet er mindre sårbart overfor pletter og holder sig rent i længere tid. Det bedste imprægneringsresultat fås på vævede tæpper og sisaltæpper. Dog skal man være opmærksom på, at imprægneringen på sisaltæpper slides hurtigere og uens pga. strukturen i vævningen. Da alle tæppe vaskes, kan krympning forekomme.

Kontakt os