Vask af ægte tæpper

Møbel- og Tæpperenseriets kerneydelse er vask af ægte tæpper. Vi har 60 års erfaring i vask af ægte tæpper.

Vores tæppevask

I vores tæppevask bliver der taget højde for mange ting.

Vi sørger for, at tæppet bankes inden vasken – dette kræver store stationære specialmaskiner. Det er meget vigtigt, at tæppet bankes ordentligt således at alt sand, støv og løse partikler frigøres fra tæppet. Fjernes sandet ikke fra tæppets bund, slider det tæppet nedefra.

Vi oplever ofte, at tæpperne først kommer til vask, når der forekommer deciderede pletter eller skader på overfladen – også selvom tæppet længe har været snavset. Vi har 60 års erfaring i at behandle og fjerne pletter. Med vores særlige teknikker og specialudviklede sæber har vi gode muligheder for at behandle og fjerne selv genstridige pletter efter fx urin, opkast og kaffe, men må undertiden give op, da vi ikke kan komme disse pletter til livs uden at forvolde skade på tæppet. Pletter forbehandles før selve vasken.

Er der farveudløb i tæppet, efter f.eks. vandskade, kan dette i mange tilfælde fjernes helt. Vi har gennem mange år udviklet teknikker til fjernelse af farveudløb, og vi har stor ekspertise på dette område.

Vask er, hvis den udføres rigtigt, det bedste for ulden i tæppet og giver samtidigt det bedste resultat, når snavs og pletter skal fjernes. Vi vasker tæpperne i en speciel fedtsæbe, som indeholder lanolin, således at ulden ikke affedtes men bevarer sin glans, slidstyrke og smudsafvisende evne.

Efter forbehandlingen af tæppet foretages den egentlige vask. Tæppet forvaskes i vaskekar, vaskes derefter fladt på gulv for derefter at blive eftervasket og udskyllet og presset i Europas største specialanlæg for vask og skylning af tæpper.

Når tæppet er færdigvasket er en grundig tørring ved temperaturer over 55 grader essentielt, da man herved sikrer, at støvmider og eventuelle møl ikke kan overleve i tæppet.

Slutteligt inspiceres tæppet og evt. pletter efterbehandledes, og tæppet vaskes igen, hvis der er behov for det. Dette sker uden yderligere omkostninger.

Billedet til venstre viser et gl. tyrkisk ushak tæppe 400 x 500 blive lagt ind i vores vaske- og skylleanlæg, og på det andet billede kommer tæppet ud af vaskelinjen efter det sidste skyl og pres.

Priseksempel: Ægte tæppe 130 x 200 kr. 736,00 inkl. moms, afhentning og levering. Forsikringsgaranti inkluderet.

Mølimprægnering

Hvis du har observeret møl i dit hjem eller tæppe, anbefaler vi, at dine tæpper bliver mølimprægneret. Du kan læse mere om møl på vores side og se hvad mølimprægnering koster på vores prisliste.

Kontakt os